Robonörtit FIRST LEGO Leaguen Satakunnan aluekarsinnoissa 26.2.2020 Porin Väinölän koulussa.

Robonörtteihin kuuluu kuusi koulumme 3.-5.-luokkien oppilasta, joista yksi ei päässyt mukaan Poriin kisailemaan. Kilpailuun osallistui 14 joukkuetta, joihin kuului yhteensä 88 9-16-vuotiasta nuorta.

FLL eli FIRST LEGO League on yhteisöllinen kisailu, jonka osa-alueisiin kuuluu tiedeprojektin tekeminen ja esittäminen, robotin suunnittelu, rakentaminen ja ohjelmointi sekä yhteistyö oman joukkueen ja muiden kesken.

Tiedeprojektina oli tänä vuonna FLL:ssä kaupunkisuunnittelu, eli parantaa lähiympäristön tilaa. Robottipelissä lasten koodaaman robotin tehtävänä oli mm. villin luonnon suojelu, esteettömän keinun keinuttaminen sekä talon rakentaminen.

Koulumme osallistui tänä vuonna ensimmäisen kerran kyseiseen tapahtumaan, joten kaikki oli uutta oppilaillemme ja ohjaajalle. Robotin rakennussuunnitelmat menivät pariin kertaan uusiksi, koska telaketjut ja isot renkaat eivät olleet tarpeeksi tarkkoja tehtävien suorittamiseen luotettavasti. Tämän takia emme ehtineet tekemään tiedeprojektia ja harkitsimme tapahtumaan osallistumista. Päätimme kuitenkin lähteä mukaan suorittamaan pelkästään robottipelin. Robottipelissä onnistuimmekin hienosti sijoittumalla kuudenneksi, vaikka harjoittelimme kilpasuorituksia pelkästään päivää ennen kisoja, robotin koodit ja työkalut oli toki tehty pääosin jo aiemmin. Kisa oli hieno kokemus nuorille Robonörteillemme.